ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: 40 χρόνια πριν – Ο αξέχαστος αγώνας κυπέλλου Βαλτερού – Ηράκλειας

Τον Ιανουάριο του 1982 για την προημιτελική φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Σερρών η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπο τον δυνατό την εποχή εκείνη Μέγα Αλέξανδρο Βαλτερού με αντίπαλο τον γειτονικό και επίσης δυνατό Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας.

Οι δυο ομάδες διεκδίκησαν την χρονιά εκείνη (σαιζόν 81-82) το πρωτάθλημα στον Α΄ όμιλο της ΕΠΣ Σερρών μαζί με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου και την Αναγέννηση Νέου Πετριτσίου.

Ο αγώνας του κυπέλλου διεξήχθη στο Γήπεδο του Βαλτερού, μία Τετάρτη του Ιανουαρίου του 1982 (πριν 40 χρόνια δηλαδή) και είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου από όλη την περιοχή και τον Νομό.

Πολλά αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα έξω από το γήπεδο και στον επαρχιακό δρόμο Βαλτερού – Αμμουδιάς. Μέσα στο γήπεδο διεξήχθη ένας δυνατός και συναρπαστικός αγώνας με πολλές δυνατές μονομαχίες και πολλές φάσεις. Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων δεν έπαψαν στιγμή να ενισχύουν τις ομάδες τους.

Ο Μέγας Αλέξανδρος Βαλτερού επικράτησε με σκόρ 2-1. Η Ηράκλεια προηγήθηκε με τον Χατζηαγιαννίδη στις αρχές του πρώτου μέρους και στο 44ο λεπτό ισοφάρισε με κεφαλιά ο Αντώνης Τομπουλίδης, ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Σουτζίδης Χρήστος.

Στο Β΄ μέρος ο Χρήστος Αντωνιάδης πέτυχε το 2-1 και χάρισε την πρόκριση στον Μέγα Αλέξανδρο Βαλτερού, που είχε δείξει από το παιχνίδι εκείνο ότι ήταν γεννημένος για σπουδαία πράγματα.

Ήταν ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων εκείνη την περίοδο (είχε προηγηθεί ο αγώνας πρωταθλήματος στο Γήπεδο της Ηράκλειας στις 7 Νοεμβρίου 1981 που είχε λήξει ισόπαλος 0-0). Ακολούθησε μέσα στον Φεβρουάριο του 1982 και ο αγώνας του πρωταθλήματος, στον οποίο ο Μέγας Βαλτερού κέρδισε την Ηράκλεια για δεύτερη φορά με 2-0 παρουσία πολλών φιλάθλων από όλο τον νομό. Είχαν κοπεί 1.200 εισιτήρια και είχαν εισπραχθεί 250 περίπου χιλιάδες δραχμές.

Με τις εισπράξεις του αγώνα εκείνου ο Μέγας Αλέξανδρος Βαλτερού πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στη Σόφια Βουλγαρίας, στις 17 Μαρτίου 1982 (αποστολή 40 ατόμων) και παρακολούθησε τον αγώνα ανάμεσα στη ΤΣΣΚΑ Σόφιας και την παντοδύναμη Λίβερπουλ της Αγγλίας, για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Σ.Σ. Η φωτογραφία από το αρχείο του δημοσιογράφου Δημητρίου Νάτσιου από το παιχνίδι πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982 που πραγματοποιήθηκε στην Ηράκλεια και έληξη 0-0. Εναέρια μονομαχία του αμυντικού Νίκου Στεργιάδη με τον επιθετικό του Μέγα Ηράκλειας Δημήτρη Παταρέσκο. Στο βάθος η γεμάτη από κόσμο κερκίδα στο Γήπεδο Ηράκλειας. Στη φωτογραφία διακρίνονται οι ποδοσφαιριστές του Βαλτερού Αντώνης Τομπουλίδης, Γιάννης Κωνσταντίνου και οι ποδοσφαιριστές της Ηράκλειας Παναγιώτης Χατζηγιαννίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Κώστας Σαχανίδης και με το Νο 10 στην πλάτη ο μέσος Ενσιάλης.

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος