ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: 3ος στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ρίψεων ο Ζιώγας

Πολύ δυνατός αγώνας πραγματοποιήθηκε στη σφυροβολία Ανδρών Κ20, στη διάρκεια του Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη το Σάββατο 22/5 με τη νέα γενιά του αγωνίσματος να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις για τη συνέχεια και τον Θοδωρή Ζιώγα του ΓΑΣ Βισάλτη Νιγρίτας να κατακτά την 3η θέση στην σφυροβολία με βολή στα 72,04μ, η οποία όμως δεν ευχαρίστησε τον ίδιο και τον προπονητή του.

Ο Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) για δεύτερη φορά φέτος βρήκε στόχο πάνω από τα 77,00 μ. επικρατώντας των αντιπάλων του με 77,21 μ., επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του 77,42 μ., που είναι ατομικό του ρεκόρ και όριο για το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Το όριο για τις ίδιες διοργανώσεις πέτυχε και ο Νικόλας Πολυχρονίου (ΑΕΚ), που μπορεί να ανήκει στην αμέσως μικρότερη κατηγορία, ωστόσο σημείωσε σήμερα 73,02 μ. και ξεπέρασε τον εαυτό του.

Σταθερός στις μεγάλες βολές παρουσιάστηκε και ο Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Νιγρίτας) που ήταν τρίτος με 72,04 μ., ενώ νέο ατομικό ρεκόρ και όριο για δύο διοργανώσεις (Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) πέτυχε ο Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών), που ήταν τέταρτος με 70,99 μέτρα.

Έντονος συναγωνισμός για τον Ζιώγα
Πλέον τα όρια για τις δύο διοργανώσεις έχουν τέσσερις αθλητές (Ντουσάκης, Ζιώγας, Πολυχρονίου, Κορακίδης), ωστόσο μόνο δύο θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι και τρεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν.

Ο Ντουσάκης κατέχει την τέταρτη επίδοση φέτος στον κόσμο και ο Ζιώγας την έκτη.

Πασχάλης Γκουγκούδης: Θα κυνηγήσουμε καλύτερες βολές
Ο προπονητής του Θοδωρή Ζιώγα, Πασχάλης Γκουγκούδης σε δηλώσεις του στο anexartitos.gr για την παρουσία του αθλητή του στους αγώνες είπε:

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την επίδοση γιατί κάποια τεχνικά λάθη δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε μια μεγάλη επίδοση όπως θα θέλαμε. Θα τα διορθώσουμε και θα κυνηγήσουμε καλύτερες βολές στον επόμενο αγώνα την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη.»

Στους αγώνες πήρε μέρος και ο Χρήστος Μακρίδης (2001) του ΓΣ Σέρρες’93 στην δισκοβολία Ανδρών, ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση με επίδοση 38,48μ.

Πηγή: anexartitos.gr