ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχολεία – Self test : Βρέθηκαν 14.000 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές

Περίπου 14.000 κρούσματα κορωνοϊού έχουν ανιχνευτεί μέσω των self test που έγιναν υποχρεωτικά σε μαθητές και καθηγητές για την επιστροφή τους στα σχολεία, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας που επικαλείται η ΕΡΤ, η οποία και μετέδωσε την είδηση, οι μολύνσεις δεν θα είχαν ανιχνευθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν, καθώς τα περισσότερα κρούσματα αφορούν σε ασυμπτωματικούς.

Ελέγθηκαν 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ «πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τις προηγούμενες φορές, στους ελέγχους των σχολείων ο αριθμός ήταν μικρότερος, καθώς ελέγχονταν μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ πλέον ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι.

Σημειώνεται ότι η επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία γίνεται με περισσότερους ελέγχους κατά της covid-19.

Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων προβλέπεται ένα επιπλέον self test, δηλαδή θα διενεργηθούν τρία αυτή την εβδομάδα αντί για δύο.

Επίσης, τα δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: lifo.gr