ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρόδος: Τεράστιες φλόγες περικυκλώνουν ξενοδοχείο (Βίντεο)

Ανεξέλεγκτη για πέμπτη ημέρα παραμένει η φωτιά στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ζημιές σε 3-4 ξενοδοχεία στην περιοχή “Κιοτάρι”. Τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν νωρίτερα από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά.

Σημειώνεται ότι έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ παράλληλα ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες από το Κιοτάρι, όπου μαίνεται η φωτιά, σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου. Ήδη έχουν μεταφερθεί αρκετοί τουρίστες από το πλωτό του Λιμεναρχείου Ρόδου και με ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Ανάμεσα στα ξενοδοχεία που απειλήθηκαν ήταν και το Princess Andriana στο Κιοτάρι, όπου έφτασε η φωτιά.  Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media είναι συγκλονιστικό. Όπως βλέπετε, η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα το συγκρότημα και τεράστιες πύρινες γλώσσες υψώνονται, περικυκλώνοντας το ξενοδοχείο. Οι τουρίστες με βαλίτσες στα χέρια, και τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο.