Χωρίς κατηγορία

Ρίζος Σαδίκης – Στιγμές του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή που έφυγε από τη ζωή

Συγκίνηση προκάλεσε στη φίλαθλη κοινή γνώμη ο θάνατος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ηράκλειας και του Πανσερραϊκού, Ρίζου Σαδίκη.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Νάτσιος στο sertharros.gr, αναφέρει μερικές χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής του.

Αναλυτικά το δημοσίευμα.

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο της δεκαετίας του 1960

O Ρίζος Σαδίκης αριστερά με τον Τότη Φυλακούρη και τον Αντώνη Αντωνιάδη, πριν τρία χρόνια στο Σιδηρόκαστρο. Η ποδοσφαιρική του αξία αναγνωριζόταν πανελλήνια.( φωτο αρχείου “Σ.Θ.)

Ο Ρίζος Σαδίκης υπήρχε μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο στη δεκαετία του 60. Αγωνίστηκε στον Μεγάλο Αλέξανδρο της Ηράκλειας στη Β’ Εθνική και ακολούθως υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού από το 1965 έως το 1968.

Είχε αγωνιστεί στο παρθενικό παιχνίδι της σερραϊκής ομάδας στη Α’ Εθνική (28 Νοεμβρίου 1965) με αντίπαλο την Νίκη Βόλου. Στο παιχνίδι εκείνο ο Ρίζος Σαδίκης είχε πετύχει και τέρμα στο 85’ το οποίο ακυρώθηκε ως οφ- σαιντ.

Διακρινόταν για την ικανότητα του στο σκοράρισμα παρότι ήταν ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή και είχε επιτελικά χαρίσματα.

Με δικό του τέρμα ο Πανσερραϊκός είχε πετύχει σπουδαία νίκη στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη Θεσσαλονίκης ενώ ο ίδιος μας είχε εκμυστηρευτεί στο «Σ.Θ.» ότι θυμόταν με νοσταλγία το τέρμα που πέτυχε σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό στον φημισμένο τερματοφύλακα Οικονομόπουλο.

«Με έφερε ο Χατζηαθανασιάδης γιατί με ήθελε ο λαός»

Πέμπτος πάνω αριστερά ο Ρίζος Σαδίκης με τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας το 1964 στη Β Εθνική.

Σε παλιότερο ρεπορτάζ που είχαμε φιλοξενήσει ο Ρίζος Σαδίκης είχε δηλώσει στην εφημερίδα μας ότι τον έφερε στον Πανσερραϊκό ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Χατζηαθανασιάδης. Του είχε πει μάλιστα ότι θέλησε να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας( είχε ενδιαφερθεί την εποχή εκείνη και ο ΠΑΟΚ) γιατί ήταν επιθυμία της λαχανογοράς( των λαϊκών στρωμάτων).

Ο Ρίζος Σαδίκης αναγνώριζε την προπονητική αξία του Αντώνη Γεωργιάδη ο οποίος του είχε ομολογήσει- όπως μας είπε- μετά από χρόνια σε ποδοσφαιρικό γήπεδο της Θεσσαλονίκης ότι θα ξεκινούσε την ενδεκάδα του Πανσερραϊκού από τον ίδιο αν εργαζόταν ξανά στο σερραϊκό σύλλογο.

Μετά το τέλος τους ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική . Εργάστηκε σε αρκετά ερασιτεχνικά σωματεία του Νομού Σερρών με ιδιαίτερη επιτυχία(Μέγα Ηράκλειας, Μέγα Βαλτερού, Διαγόρα Δασοχωρίου).

Ο Ρίζος Σαδίκης είχε δημιουργήσει οικογένεια με την Αικατερίνη Κεσκίνη με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Βασιλική( Βίκυ). Χάρηκε τη συνέχεια της ζωής αφού είδε πέντε εγγόνια.

 

Πηγή: Δημήτρης Νάτσιος για το sertharros.gr