ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόκληση: Στοπ της Τουρκίας στον Απ. Τζιτζικώστα

Αντιμέτωπος με ένα πρωτοφανές περιστατικό βρέθηκε το Σάββατο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς οι τουρκικές αρχές στη Σμύρνη του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, χωρίς, ωστόσο, να τον ενημερώσουν για τους λόγους της απόφασης αυτής.

Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σε δηλώσεις του, οι τουρκικές Αρχές στη Σμύρνη του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, χωρίς να τον ενημερώνουν για τους λόγους.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης το πρωί του Σαββάτου με τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, για να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου, ωστόσο οι τουρκικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestoday.gr έως και πριν από λίγο, τουλάχιστον, οι τουρκικές αρχές δεν είχαν εξηγήσει την άρνησή τους, ενώ στην υπόθεση έχουν εμπλακεί πλέον τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, όσο και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ενημέρωσε τον Τάκη Θεοδωρικάκο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες o κ. Τζιτζικώστας επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, στον οποίο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την ακραία πρόκληση των Τούρκων.

Άμεσα τέθηκε σε επιφυλακή, εφόσον χρειαζόταν και μπορούσε να βοηθήσει σε κάτι, ο Έλληνας αστυνομικός σύνδεσμος που υπάρχει στη Σμύρνη. Όμως ήταν ξεκάθαρο ότι ο χειρισμός της υπόθεσης βρισκόταν αποκλειστικά στα χέρια των τουρκικών αρχών, οι οποίοι φαίνεται ότι σήμερα κλιμάκωσαν ακόμη περισσότερο τις προκλήσεις τους.

Ο κ. Τζιτζικώστας μετά το νέο τουρκικό επεισόδιο, αποχώρησε κι επέστρεψε στην Ελλάδα.

Πηγή: cnn.gr