Χωρίς κατηγορία

Πρόεδρος Αστυνομικών Σερρών: «Ο δήμος Σερρών στο πλευρό μας για τους ελέγχους»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών, Αναστάσιος Αραμπατζής, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με τις αρμοδιότητες ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού:

«Αντιλαμβανόμενος μια τάση παρερμηνείας η παρανόησης των όσων αναφέρθηκαν σε προγενέστερη ανάρτηση μου, διευκρινίζονται τα εξής:
1.) Εκ του γεγονότος ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα υπήρχε εσφαλμένα η αντίληψη ότι μόνη αρμόδια υπηρεσία ελέγχων και επιβολής προστίμων ήταν η Ελληνική Αστυνομία, διευκρινίστηκε ότι συνολικά επτά (7) υπηρεσίες είναι αρμόδιες για το εν λόγω ζήτημα ως ορίζεται από την σχετική Κ.Υ.Α.. Εξυπακούεται, όπως ορίζεται άλλωστε από την σχετική νομοθεσία, σύμφωνα πάντα με το διαθέσιμο προσωπικό και ανθρώπινο δυναμικό εκάστοτε υπηρεσίας το οποίο δύναται να εκτελέσει αυτούς τους ελέγχους. Όπως μετέπειτα ενημερώθηκα σε συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή και γνώση όλων των δεδομένων, ο Δήμος Σερρών δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό για αυτούς τους ελέγχους πλην όμως βρίσκεται στο πλευρό μας και στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας για να συνδράμει επικουρικά στους ελέγχους όποτε αυτό ζητηθεί και ευχαριστούμε πολύ για αυτό τον κ. Δήμαρχο.
2.) Σαφώς, οι έλεγχοι για τον κορονωιό διενεργούνται από τους συναδέλφους μου καθώς έτσι ορίζει η Πολιτεία και η σχετική νομοθεσία και σύμφωνα με τις εντολές και οδηγίες της Διοίκησης, πάντοτε με γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου.
3.) Παρότι δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, φρονώ ότι τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι ανάγκη η ατομική ευθύνη του καθενός αλλά και της συνεργασίας των αρμόδιων φορέων για να τεθεί μια τροχοπέδη στην πανδημία που ταλανίζει τη Χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!»