ΣΕΡΡΕΣ

Πως θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές του Δήμου Σιντικής

Αναπροσαρμόζεται ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών
, σύμφωνα με όσα προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Έως και ‪την Κυριακή 31 Μαΐου 2020, επιτρέπεται η λειτουργία των υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171), σε όλη την Επικράτεια, ως εξής:
α. Στις λαϊκές αγορές του Δήμου Σιντικής, από τους πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, θα συμμετέχουν , ανά κατηγορία πωλητών, σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό.
β. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.

Για την λαϊκή αγορά Ροδοπόλεως θα ισχύει η προσέλευση σύμφωνα με τα παρακάτω:
Την Τετάρτη 13/05/2020 επιτρέπεται η εγκατάσταση, στον υπάρχοντα χώρο της λαϊκής αγοράς, των μικροπωλητών μαναβικής και των παραγωγών. Οι υπόλοιποι μικροπωλητές θα εγκατασταθούν σε μέρη πλησίον της λαϊκής που θα τους υποδειχθούν.
Την Τετάρτη 20/05/2020 επιτρέπεται η εγκατάσταση, στον υπάρχοντα χώρο της λαϊκής αγοράς, των μικροπωλητών μαναβικής και των παραγωγών. Οι υπόλοιποι μικροπωλητές θα εγκατασταθούν σε μέρη πλησίον της λαϊκής που θα τους υποδειχθούν.

Για την λαϊκή αγορά Σιδηροκάστρου θα ισχύει προσέλευση με βάση την αλφαβητική σειρά.

Για τους μικροπωλητές ισχύουν τα παρακάτω:

Την Πέμπτη 14/05/2020 επιτρέπεται η εγκατάσταση των μικροπωλητών και παραγωγών από ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ έως και ΜΑΤΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ.
Την Πέμπτη 21/05/2020 επιτρέπεται η εγκατάσταση των μικροπωλητών και παραγωγών από ΜΑΤΖΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ έως και ΧΡΥΣΟΠΛΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
Για τους παραγωγούς ισχύουν τα παρακάτω:
Την Πέμπτη 14/05/2020 επιτρέπεται η εγκατάσταση των μικροπωλητών και παραγωγών από ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έως και ΠΥΡΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
Την Πέμπτη 21/05/2020 επιτρέπεται η εγκατάσταση των μικροπωλητών και παραγωγών από ΡΙΤΣΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ έως και ΧΑΤΖΗΜΠΑΛΑΣΗ ΣΤΕΛΛΑ.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις και μπορούν να προσέρχονται συνεχώς οι μικροπωλητές και παραγωγοί που εμπορεύονται τυροκομικά είδη, νωπά αλιευτικά και κοτόπουλα.

Για τις λαϊκές αγορές Νέου Πετριτσίου και Κερκίνης δεν ισχύουν περιορισμοί στην προσέλευση των μικροπωλητών και λαϊκών με μόνη προϋπόθεση ότι η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.
Η επίβλεψη εφαρμογής των παραπάνω θα γίνει με μέριμνα των τοπικών Αντιδημάρχων και του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής.