ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι απεργούν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

“Παραλύει” η χώρα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, λόγω της γενικής απεργίας που αναμένεται να λάβει χώρα, μια από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών.

Από τον Σεπτέμβριο κιόλας οι μεγάλοι συνδικαλιστικοί φορείς εξήγγειλαν πανελλαδική απεργία έτσι ώστε οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα να αντιδράσουν συντονισμένα στο κύμα ακρίβειας και στην καθήλωση των μισθών τους.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην οποία θα δώσουν το παρόν, μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ξεχωριστή συγκέντρωση, στα Προπύλαια στην Αθήνα, διοργανώσει το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 10:30. Θα ακολουθήσουν, ως είθισται, πορείες.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην ελληνική περιφέρεια.

Κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου απευθύνουν σωματεία και φορείς της Π.Ε. Σερρών, τα οποία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας και πικετοφορία το απόγευμα της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, επίσης στην πλατεία Ελευθερίας.

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του, διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Κρονίου στις 10.30 πμ.

Στην απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και σωματεία σιδηροδρομικών. Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 17:00 το απόγευμα.

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία σε όλα τα MME την Τετάρτη

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 05.00 π.μ. της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου έως τις 05.00 π.μ. της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.