ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο Market Pass

Η παράταση του Market Pass είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Η παράταση θα είναι 6μηνη ενώ αναμένεται να μπουν και νέοι δικαιούχοι. Νέα πληρωμή αύριο Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Αύριο Δευτέρα 3 Ιουλίου πληρώνεται το market pass ωστόσο τελικά δεν θα είναι η τελευταία πληρωμή καθώς δεν θα πούμε αντίο σύντομα σε αυτό το μέτρο που θα πάρει τελικά παράταση για 6 ακόμα μήνες δηλαδή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που θα καταβληθούν ανά νοικοκυριό, έχουν ως εξής:

-22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό
-32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα
-32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο

-42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
-42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο

-52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα
-62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
-72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

Παράταση του μέτρου
Τι αλλάζει

Το μέτρο είναι πιθανό να είναι διαφοροποιημένο, δηλαδή να αφορά περισσότερους και με μεγαλύτερα ποσά. Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν πως με την παράταση του μέτρου θα δοθεί η δυνατότητα να υποβληθούν αιτήσεις στο gov.gr ακόμη κι από «κομμένους» του πρώτου κύκλου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα είναι στοχευμένες και θα αφορούν εκείνους που πραγματικά πλήττονται από την συνεχιζόμενη ακρίβειας, κυρίως στα είδη διατροφής.

Υπενθυμίζεται οτι παράταση πήρε και το πλαφόν κέρδους απέναντι στην αισχροκέρδεια αλλά και το καλάθι του νοικοκυριού αποδεικνύοντας πως η νέα Κυβέρνηση έχει ως πρωταρχικό στόχο την πάταξη της ακρίβειας και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών.

Πηγή: dikaiologitika.gr