ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο: H διοργανώτρια αρχή θα προτείνει να αρχίσουν τα play off και τα play out το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου

Στην τελική ευθεία για να δούμε ξανά ελληνικό πρωτάθλημα έβαλε τα πράγματα η τηλεδιάσκεψη της Super League σήμερα, Δευτέρα.

Όπως αποφασίστηκε, ομόφωνα μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λίγκας, η διοργανώτρια αρχή θα προτείνει στην κυβέρνηση να αρχίσουν τα play off και τα play out το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου.

Στο ΔΣ που έγινε, λοιπόν, ο Μηνάς Λυσάνδρου έκανε την πρόταση για να γίνει η σέντρα στις 6 Ιουνίου και το αίτημα έγινε δεκτό από τις ομάδες. Πλέον, η Super League θα στείλει το αίτημα στις αρμόδιες αρχές και την ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Άλλωστε, από αυτή την εβδομάδα οι ομάδες έχουν επιστρέψει σε κανονικές προπονήσεις, τηρώντας φυσικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και ετοιμάζονται για να μπουν ξανά στο γήπεδο και να παίξουν ποδόσφαιρο.

Στη συνεδρίαση της Super League μετά την κατάθεση του αιτήματος από τον Μηνά Λυσάνδρου, ο Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης τάχθηκε πρώτος υπέρ του, ενώ ενστάσεις εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας αλλά και Αριστείδης Πιαλόγλου της Ξάνθης. Ο τελευταίος, μάλιστα, επικαλέστηκε έγγραφο του Λευτέρη Αυγενάκη προς τις ομάδες της Super League 2 όπου τους ζητά να υπογράψουν πως θα τηρήσουν το πρωτόκολλο.

Επειδή κάτι αντίστοιχο δεν ζητήθηκε στη Super League 1 ζήτησε να αποφασιστεί αν η Λίγκα μπορεί να πάρει την ευθύνη για να υπογραφούν συμφωνητικά με υπαλλήλους και ποδοσφαιριστές, υπενθυμίζοντας πως ο νόμος για τη μετάδοση του ιού από αμέλεια προβλέπει ακόμα και φυλάκιση. Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραπαπάς εκ μέρους του Ολυμπιακού αναρωτήθηκε αν «πρέπει να περιμένει η Λίγκα να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες και τελευταίο το ποδόσφαιρο που είναι και πιο ελεγχόμενο».