ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλεύρης: «Οι ανεμβολιάστοι υγειονομικοί μένουν εκτός ΕΣΥ»

Επιμένει στην άποψη πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα πρέπει να μείνουν εκτός ΕΣΥ από τον Απρίλιο αν δεν έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση του εμβολίου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης είχε ξεκαθαρίσει σε παλαιότερες τηλεοπτικές του εμφανίσεις πως θα υπάρξουν δύο επιλογές, η απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών ή η συνέχιση της αναστολής εργασίας τους. Ο ίδιος είχε τονίσει επίσης πως η θέση του υπουργείου Υγείας συντάσσεται με την πρώτη επιλογή.

Ο υπουργός Υγείας επανήλθε στο θέμα στην τοποθέτησή του στη Βουλή, αναφέροντας πως προετοιμάζεται σχετική διάταξη για την απομάκρυνση των υγειονομικών από το ΕΣΥ.

«Δεν τίθεται θέμα επιστροφής»
«Για όσο καιρό διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους. Όπως δίνουμε παρατάσεις στο επικουρικό προσωπικό δεν θα επιστρέψουν!. Η θέση όμως του υπουργού Υγείας που έχω εισηγηθεί στη κυβέρνηση είναι ότι αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν δεν πρέπει να παραμείνουν στο σύστημα. Με τη λήψη 31 Μαρτίου ή θα παραταθεί η αναστολή όσο διαρκεί η πανδημία ή θα φέρουμε διάταξη ως τυπικό προσόν θα έχει τον εμβολιασμό και οι θέσεις που θα αδειάσουν θα προκηρυχθούν για τους σημερινούς επικουρικούς», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Όπως πρόσθεσε: «Και ήδη επεξεργαζόμαστε διάταξη με τη λήξη στις 31/3 δύο πράγματα θα γίνουν, ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο διαρκεί η πανδημία ή διαφορετικά θα έρθει διάταξη που θα βάζει ως τυπικό προσόν για να παρέχεις υπηρεσίες στο ΕΣΥ τον εμβολιασμό και συνεπώς όποιος δεν εμβολιάζεται δεν θα παραμείνει και οι θέσεις που αδειάζουν θα προκηρυχθούν γι αυτούς που βρίσκονται τώρα ως επικουρικοί στο ΕΣΥ, δεν είναι ριψάσπιδες, βρίσκονται στη μάχη και έχουν εμβολιαστεί και είναι δίπλα στον συμπολίτη. Γιατί κάποιος που αρνείται την επιστήμη, το lege artis, που λέμε οι νομικοί και το γνωρίζετε οι γιατροί, ασχέτως πανδημίας είναι κατά της επιστήμης που καλείται να υπηρετήσει. Η επεξεργασία που γίνεται είναι αυτή».

Πηγή: news4health.gr