ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Μεγάλη πιθανότητα για ταχύτερη άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε στον «αέρα» ότι υπάρχουν σκέψεις να απελευθερωθούν νωρίτερα μετακινήσεις για μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ρόδος.

Στις 18 Μαΐου που θα επιτραπούν οι μετακινήσεις για την ηπειρωτική Ελλάδα, είναι πιθανό να συμπεριληφθούν και μεγάλα νησιά, είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο Στέλιος Πέτσας. «Είναι κάτι που το εξετάζουμε και περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών […] στις 18 του μηνός μπορεί να έχουμε και κάποια από τα μεγάλα νησιά». «Είναι μέσα στις σκέψεις μας. Είναι διαφορετικό ένα μεγάλο νησί, που δεν έχει κρούσματα, με ένα μικρό», πρόσθεσε.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες μέρες, θα δοθεί στη δημοσιότητα η διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων, χωρίς αύξηση των τελών, και για διευθέτηση την χρήση ακόμα και εσωτερικών χώρων. «Έχει τεθεί σχέδιο για πεζοδρόμηση, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με το άνοιγμα των καταστημάτων».

Σε ό,τι αφορά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε σήμερα στη ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «είχαν γίνει πολλάκις ανακοινώσεις ότι δεν κόβεται το ρεύμα. Είχαν δοθεί οδηγίες ότι με τον 11770 μπορούν να γίνουν όλες οι συναλλαγές. Οι άνθρωποι που πήγαν στις ουρές πληροφορήθηκαν από τους υπαλλήλους ότι μπορούν να πάνε στο κοντινότερο κατάστημα για να εξυπηρετηθούν χωρίς αναμονή, όμως δεν ήθελαν». Αναφορικά με την μεγάλη κίνηση στις παραλίες, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε πως το σχέδιο αξιολογείται και επαναπροσδιορίζεται καθημερινά. «Αν η επιτροπή κρίνει ότι κάποια μέρη του σχεδίου μπορούν να επισπευστούν η κυβέρνηση θα τα εξετάσει. Αν τα στοιχεία, μέσα στη βδομάδα, είναι ευνοϊκά, θα εξεταστεί σοβαρά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και των οργανωμένων παραλιών νωρίτερα».

 

Σχετικές ειδήσεις

Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που επιτέθηκε με οξύ σε μητροπολίτες

stydio3

Σέρρες – Νοσοκομείο: Ερώτηση Αβραμάκη για το μεγάλο ποσοστό θνητότητας νοσηλευόμενων με COVID-19

Serres24

Άγιος Ισίδωρος εν Χίω: Η ιστορία του Αγίου

Serres24