Χωρίς κατηγορία

Πέτσας για Σέρρες: «Η κατάσταση προκαλεί ανησυχία»

Για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση για το αν θα ληφθούν νέα και αυστηρότερα μέτρα, αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα, ο κ. Πέτσας απάντησε μεταξύ άλλων, “δίναμε από την αρχή μια μάχη με τον χρόνο. Αυτή η μάχη φαίνεται ότι στο εγγύς μέλλον θα “συναντήσει” ένα εμβόλιο ή μια αποτελεσματική θεραπεία. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται μέχρι να φτάσουμε εκεί με ασφάλεια”. Όπως είπε ο κ. Πέτσας “παρατηρούμε και αξιολογούμε διαρκώς την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και έχουμε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία”.

Στα θετικά συμπεριέλαβε το ότι στην Αττική παρατηρείται μια σταθεροποίηση και το ότι προστέθηκαν στο σύστημα Υγείας νέες ΜΕΘ, ενώ στα αρνητικά συμπεριέλαβε την εικόνα που παρατηρείται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Πέτσας “στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχία όπως τα Ιωάννινα, οι Σέρρες και η Θεσσαλονίκη.

Εκεί προσπαθούμε με συνεχή τεστ να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση, να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός ρυθμός μετάδοσης του ιού στην κοινότητα μέσω του ποσοστού θετικότητας στα τεστ. Οι επόμενες 48 ώρες είναι πολύ σημαντικές για να δούμε αν θα υπάρξει μετακίνηση περιοχών σε άλλη επιδημιολογική κατηγορία, αν θα παραμείνουμε εδώ πού είμαστε και αν το σύστημα Υγείας μπορεί να αντέξει”.

Σε ερώτηση για το εάν εξετάζεται να αλλάξει το ωράριο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να κλείνουν νωρίτερα από τις 00.00, ο κ. Πέτσας είπε κατηγορηματικά “όχι”. Επίσης, “όχι” απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε αν εξετάζεται το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών που είναι άνω των 65 ετών.