ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ανακοπή.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος εδώ και καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας νοσηλεύονταν κλινήρης στο Λαϊκό Νοσοκομείο από αρχές Ιουνίου.  Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή ήταν η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και φυσικά ο γιος τους Απόστολος.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι ο πρώην ισχυρός άντρας και υπουργός του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που επιδεινώθηκαν μετά από επιπλοκές χειρουργικής επέμβασης στον αυχένα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ με ενεργό πολιτικό ρόλο από το 1981 έως και το 2004.

Το 1996 είχε θέσει και υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού ύστερα από παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου, με την θέση να καλύπτει ο Κώστας Σημίτης.

Τον Απρίλιο του 2012 συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τον Οκτώβριο του 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Πριν από δυο χρόνια περίπου αποφυλακίστηκε και έμενε μαζί με την σύζυγο του και τον γιο τους. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη η κ. Σταμάτη είχε τονίσει ότι η υγεία του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ επιβαρύνθηκε κατά την παρουσία του στις φυλακές.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.