ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάτρα: Έκανε μήνυση στους γιατρούς γιατί τον διασωλήνωσαν

Μήνυση στο υγειονομικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο της Πάτρας υπέβαλε άνδρας, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο με κορωνοϊό. Σύμφωνα με το tempo24, ο άνδρας χρειάστηκε διασωλήνωση καθώς η υγεία του ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Όταν όμως βγήκε από τη ΜΕΘ μήνυσε τους γιατρούς για τον τρόπο με τον οποίο τον νοσήλευσαν και επειδή του έκαναν τραχειοστομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 η νοσηλεία του ασθενούς, που μήνυσε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό, διήρκησε για αρκετό χρονικό διάστημα. Μάλιστα, η ίδια πηγή αναφέρει ότι μόλις ο ασθενής αποσωληνώθηκε ζήτησε δείγμα για να το εξετάσει αλλού (εκτός Νοσοκομείου) γιατί δεν πίστευε πως έπασχε από κορονοϊό.

Οργή από το υγειονομικό προσωπικό
Το γεγονός έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ανάμεσα στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατεί οργή και μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εμείς τον σώσαμε και αυτός μας μηνύει».

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε για το θέμα ο καθηγητής καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος: «Το θετικό με τις μηνύσεις γιατί διασωληνώθηκε, γιατί έγινε τραχειοστομία, γιατί νοσηλεύτηκε, γιατί πήρε οξυγόνο, κτλ είναι ότι θα απευαισθητοποιηθούν οι εισαγγελικές αρχές και δε θα γίνουμε Αμερική. Στην οποία Αμερική άμα τω εξιτηρίω, σε πιάνει και ένας δικηγόρος “να δούμε πόσα θα πάρουμε από τους γιατρούς”…

ΥΓ: επειδή το πράγμα πέρα από τραγελαφικό αρχίζει και χοντραίνει, μήπως οι Ιατρικοί σύλλογοι πρέπει να κάνουν και 10-20 μηνύσεις για ηθική βλάβη, συκοφαντική δυσφήμηση, οτιδήποτε (δε τα ξέρω και καλά), σε ασθενείς, συγγενείς και λοιπούς αρωγούς να τελειώνει το θέατρο του παραλόγου»;