ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάσχα: Τι ισχύει για την είσοδο στις εκκλησίες

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 10 Απριλίου και έχει διάρκεια τουλάχιστον μέχρι τις 18 Απριλίου, διατηρείται το μέτρο των rapid test στους ανεμβολίαστους για την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Αυτό σημαίνει πως το μέτρο, που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας πριν από τα Χριστούγεννα, διατηρείται τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων, καθώς αναμένεται νέο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα περιορισμού.

Μένει δηλαδή να δούμε αν τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπουν χωρίς το rapid test στους ναούς.

Αυτό που είναι σίγουρο όμως, ότι θα γίνει κανονικά η περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή, όπως και ο εορτασμός της Ανάστασης στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών. Η μοναδική σύσταση που θα ισχύει είναι η χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Αναλυτικά τα μέτρα στο ΦΕΚ για τις εκκλησίες

Τα πρόσωπα εισέρχονται προς τον σκοπό συμμετοχής σε κάθε είδους θρησκευτική τελετή κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

Α) πιστοποιητικό εμβολιασμού

Β) πιστοποιητικό νόσησης

Γ) βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊού (PCR ή rapid τεστ)

Οι ανήλικοι από 4 ετών έως και 17 ετών δύναται να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αρνητικού self test.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.