ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Βγήκε από το νοσοκομείο

Εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε για εννέα ημέρες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο έντερο εξαιτίας εσωτερικής κήλης που κινδύνευε να προκαλέσει απόφραξη, πήρε σήμερα το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σημειώνεται πως ο Ποντίφικας εμφανίστηκε χαμογελαστός, αν και σε αναπηρικό αμαξίδιο, όταν βγήκε από το νοσοκομείο στις 8:45 το πρωί (ώρα Ρώμης).

«Είμαι καλά» ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε στους δημοσιογράφους ο ίδιος, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξέφρασε τη θλίψη του για το ναυάγιο στην Πύλο.

Υπενθυμίζεται πως ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε σε επέμβαση διάρκειας τριών ωρών στις 7 Ιουνίου, ενώ αυτή ήταν η τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που χρειάστηκε να νοσηλευτεί

Το Βατικανό έχει ακυρώσει όλες τις δημόσιες ακροάσεις του Πάπα Φραγκίσκου μέχρι τις 18 Ιουνίου, για να του δώσει χρόνο να αναρρώσει.

Μάλιστα, την τελευταία ημέρα του στο νοσοκομείο, ο Ποντίφικας την πέρασε κάνοντας βόλτες με το αναπηρικό αμαξίδιό του και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους γιατρούς και τις νοσοκόμες που τον φρόντισαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Τέλος, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέφθηκε και την παιδιατρική ογκολογική μονάδα αλλά και το τμήμα νευροχειρουργικής, όπου συναντήθηκε με παιδιά που του είχαν στείλει επιστολές και ζωγραφιές για να του ευχηθούν ταχεία ανάρρωση.