ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Τα βρήκαν παίκτες και διοίκηση για μείωση στα συμβόλαια

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήρθε σε συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές της στο θέμα της μείωσης των συμβολαίων.

Εδώ και αρκετές μέρες η διοίκηση είχε ξεκινήσει συζητήσεις με τους παίκτες για τις μειώσεις, που θα γίνουν στα συμβόλαιά τους, λόγω της απώλειας εσόδων που επέφερε η διακοπή της αγωνιστικής δράσης εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σήμερα έγινε γνωστό πως υπάρχει συμφωνία για το ύψος της μείωσης που θα αντιστοιχεί στο 12,5% του ετήσιου συμβολαίου του κάθε παίκτη. Κάτι που ουσιαστικά συνεπάγεται με μείωση 50% για τον καθένα από τους 3 μήνες αναστολής, δηλαδή συνολικά 1,5 μισθός του χρόνου.

Η πρόταση της διοίκησης του Δικεφάλου έχει δύο μέρη και αφορά τη μείωση επί του ετήσιου ποσού του συμβολαίου. Σε περίπτωση που η ομάδα καταφέρει και μπει στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου, οι παίκτες θα πάρουν πίσω τα χρήματα της μείωσης, ενώ σε περίπτωση συμμετοχής σε όμιλο του Europa League, θα τους επιστραφεί ένα μεγάλο μέρος (1/3) του ποσού.

Στο σύνολο τους οι ποδοσφαιριστές έμειναν ικανοποιημένοι με την πρόταση που τους κατατέθηκε και απομένει να διευκρινιστούν κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις για να υπάρξει ολοκληρωτική συμφωνία.

Μέσα στις επόμενες μέρες και πριν από την έναρξη των πλέι οφ θα κληθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να υπογράψουν τα νέα συμβόλαια, με το ποσό της μείωσης και τον αστερίσκο αναφορικά με την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων.

Αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είναι η μέχρι τώρα οικονομική συνέπεια της ΠΑΕ και του Ιβάν Σαββίδη απέναντι στους ποδοσφαιριστές, σ’ ότι αφορά το κομμάτι των πληρωμών συμβολαίων και έξτρα πριμ.