ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναγιώτης Γιαννιός: Με καταγωγή από τη Νιγρίτα ο 27χρονος που έχασε τη ζωή του μετά από άλμα από ελικόπτερο

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη (29.6.2022) το απόγευμα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στην Κύπρο ένας 27χρονος Συμβασιούχος Οπλίτης της Εθνικής Φρουράς.

Ο άτυχος Παναγιώτης Γιαννιός, 27χρονος Συμβασιούχος Οπλίτης της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο τραυματίστηκε σοβαρά στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας την περασμένη Δευτέρα, όταν πραγματοποίησε άλμα από ελικόπτερο στη θάλασσα.

Η τοπική κοινωνία της Νιγρίτας του δήμου Βισαλτίας είναι συντετριμμένη, καθώς η καταγωγή του ήταν από εκεί. Ο πατέρας του Γιάννης Γιαννιός, συνταξιούχος στρατιωτικός σήμερα, παντρεύτηκε Κύπρια και έμεναν στο νησί, όπου γεννήθηκε και ο Παναγιώτης, ο οποίος επισκέπτονταν την Νιγρίτα τακτικά, κυρίως στις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα.

Για το τραγικό γεγονός διεξάγεται έρευνα τόσο από την Εθνική Φρουρά όσο και από την Αστυνομία Κύπρου»

Παράλληλα, το Υπουργείο Άμυνας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του ΣΥΟΠ.

Μάλιστα, οι πρώτες ενδείξεις είχαν δείξει ότι ο τραυματισμός του 27χρονου ΣΥΟΠ, επήλθε από την πρόσκρουση του στη θάλασσα, η οποία δεν έγινε με το σωστό τρόπο.

Σημειώνεται ότι, ο 27χρονος καταδρομέας ήταν έμπειρος και δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τέτοιου είδους άσκηση, αφού είχε καταταχθεί στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς εδώ και έξι χρόνια.

Όμως ζωή σε συνανθρώπους μας δίνει ο 27χρονος ΣΥΟΠ Παναγιώτης Γιαννιός.

Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε με ανακοίνωση του πως η οικογένεια του εκλιπόντος αποφάσισε όπως προχωρήσει στη δωρεά οργάνων (καρδιά, νεφροί, πνεύμονας και ήπαρ) χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας που περιμένουν υπομονετικά για την εξεύρεση μοσχεύματος. Εχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες από το Υπουργείο Υγείας για την αξιολόγηση των οργάνων και την εξεύρεση των δεκτών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Με πληροφορίες από straight.gr