ΣΕΡΡΕΣ ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών. Ευχαριστήρια επιστολή από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών για το νοσηλευτικό προσωπικό

Ευχαριστήρια επιστολή από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών για το νοσηλευτικό προσωπικό εξέδωσε η διοίκηση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών.

Η επιστολή αναφέρει:

Η Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου από το 1965, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (ICN), ως ένδειξη τιμής στην πρωτεργάτρια της σύγχρονης Νοσηλευτικής Φλόρενς Ναΐτινγκέιλ, υπενθυμίζοντας σε όλους το ανεκτίμητο έργο που προσφέρουν οι νοσηλευτές στην κοινωνία μας.

Οι νοσηλεύτριες/νοσηλευτές, με την αφοσίωση, την ανθρωπιά, το αμείωτο ενδιαφέρον και την προσφορά τους, δίνουν ανθρώπινη υπόσταση στο σύστημα υγείας, απαλύνουν τον πόνο των ασθενών και αναπτερώνουν το ηθικό τους. Η προσφορά τους αναγνωρίζεται σε όλους τους τομείς περίθαλψης υγείας, στην πρόληψη και αγωγή υγείας, στην κατ’ οίκον νοσηλεία, στην αποκατάσταση και στην κοινωνική επανένταξη του ασθενή. Το να είσαι νοσηλεύτρια/νοσηλευτής σημαίνει πως πρέπει να προσαρμόζεσαι και να εργάζεσαι σε δύσκολες καταστάσεις, πολλές φορές επικίνδυνες για την υγεία, με απαιτητικά ωράρια που σε απομακρύνουν από τις καθημερινές οικογενειακές στιγμές. Σε όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, του ΚΕΦΙΑΠ και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας που καθημερινά αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή, η Διοίκηση του Νοσοκομείου εύχεται Χρόνια Πολλά, Υγεία, Οικογενειακή Γαλήνη κι Ευτυχία.

Με αληθινή εκτίμηση και σεβασμό

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Διοικητής του Νοσοκομείου

Παναγιώτης Περίδης

Νικόλαος Φαρμάκης