ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Οι Ρώσοι αποσύρονται από τη Χερσώνα

Νέα δεδομένα στον πόλεμο στην Ουκρανία δημιουργεί η απόφαση της Ρωσίας να εγκαταλείψει τη Χερσώνα. Η εντολή δόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (09.11.2022) από το υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Η Χερσώνα, μια από τις τέσσερις περιφέρειες που προσάρτησε πρόσφατα η Ρωσία, είναι μια από τις περιοχές κλειδιά για τον έλεγχο της χερσονήσου της Κριμαίας και την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ήταν λίγο μετά τις 17:00, ώρα Ελλάδας, όταν άρχισαν οι αναφορές ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, είχε διατάξει την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη της Χερσώνας και την απόσυρσή τους στην άλλη πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Ο γενικός διοικητής της Χερσώνας, Surovikin ανέφερε ότι οι σχηματισμοί σύντομα θα καταλάμβαναν αμυντικές γραμμές στην αριστερή όχθη του ποταμού.

Η Χερσώνα αποτελεί ένα από τα κυριότερα σημεία των σκληρών συγκρούσεων ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους Ρώσους εισβολείς.

Το τελευταίο διάστημα είχε διαφανεί πως οι Ρώσοι αποχωρούν σταδιακά από την περιοχή, τουλάχιστον από αυτήν που κείτεται ανατολικά του Δνείπερου ποταμού, οι Ουκρανοί ωστόσο ήταν επιφυλακτικοί, θεωρώντας πως δεν αποκλείεται αυτή η έντονη φημολογία να αποτελούσε «παγίδα» των Ρώσων.

Πηγή: newsit.gr