ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Μετακινεί βαρύ οπλισμό η Ρωσία μέσω Λευκορωσίας

Τανκς και βαρύ οπλισμό φαίνεται πώς μετακινεί η Ρωσία μέσω Λευκορωσίας, όπως μεταδίδει το BBC. Το βρετανικό κανάλι επικαλείται φιλο-ουκρανικό λευκορωσικό κανάλι πληροφοριών στο Telegram που αποκάλυψε ότι έχει εντοπίσει σημαντικές κινήσεις των στρατευμάτων της Ρωσίας, οι οποίες έγιναν την Κυριακή.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, το κανάλι Belaruski Hayun, η Ρωσία φορτώνει σε τρένα βαρύ οπλισμό.

Το συγκεκριμένο κανάλι υποστηρίζει ότι τρένα φορτωμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό εθεάθησαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στην πρωτεύουσα Μινσκ και στη νοτιοανατολική Λευκορωσία, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών Καλινκαβίτσι, Κοϊνίκι και Χόμελ Νορθ.

Φορτηγά και άρματα μάχης εθεάθησαν επίσης σε ένα τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό Ρετσίτσα στα νοτιοανατολικά. Αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα εντοπίστηκαν να περιμένουν να φορτωθούν σε κοντινή απόσταση.

Αεροσκάφη και ελικόπτερα

Έξι μαχητικά αεροσκάφη και μεταφορικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Μπαραναβίτσι στα δυτικά της Λευκορωσίας και πολλά ρωσικά ελικόπτερα απογειώθηκαν από το Ματσαουλίστσ κοντά στο Μινσκ.

Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο υπήρξε σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει αποσύρει τα στρατεύματά της από το Κίεβο τις τελευταίες ημέρες και μετατοπίζει το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου της στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με την ίδια και το σχέδιο της για αυτό που αποκαλεί ως τη δεύτερη φάση του πολέμου.

Ο χάρτης του BBC για την κατάσταση στην Ουκρανία

Πηγή: in.gr