ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ορεστιάδα: Καταγγελία για βιασμό 19χρονου με νοητική στέρηση από επιλοχία

Θύμα βιασμού με δράστη έναν Υπαξιωματικό του Στρατού Ξηράς καταγγέλλει πως έπεσε ένας 19χρονος με νοητική στέρηση στην Ορεστιάδα υποστηρίζοντας πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο εν λόγω 46χρονος τον κακοποιεί σεξουαλικά.

Ο 19χρονος ισχυρίζεται πως λίγο μετά τις 9 το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής ένας άγνωστος άνδρας τον έβαλε με τη βία στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε σε αγροτική περιοχή, στο χωριό Νέος Πύργος της Ορεστιάδας.

Εκεί, ο φερόμενος ως δράστης εκμεταλλευόμενος τη νοητική κατάσταση του νεαρού, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του και στη συνέχεια τον βίασε παρά φύσιν χωρίς όπως υπογραμμίζει τη θέλησή του.

Παράλληλα, ο 19χρονος κατέθεσε πως πριν από τρία χρόνια το ίδιο άτομο τον είχε βάλει στο αυτοκίνητό του και τον είχε οδηγήσει σε ερημική τοποθεσία όπου τον κακοποίησε σεξουαλικά με τον ίδιο τρόπο.

Το βράδυ της Παρασκευής (16/6), οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ορεστιάδας προσήγαγαν έναν 46χρονο Επιλοχία του Στρατού Ξηράς τον οποίο ο καταγγέλων αναγνώρισε ως το βιαστή του.

Ο 46χρονος στρατιωτικός, κάτοικος Ορεστιάδας, ομολόγησε μεν ότι προέβη σε ερωτικές πράξεις με τον 19χρονο αλλά αυτό συνέβη με τη συναίνεση του νεαρού. Ο φερόμενος ως δράστης δεν συνελήφθη καθώς παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα του Διαρκούς Στρατοδικείου Ξάνθης.

Παράλληλα, ο 19χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας.

Πηγή: ethnos.gr