ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριν τα Χριστούγεννα οι πληρωμές

Πριν από τα Χριστούγεννα θα δοθούν χρήματα στον λογαριασμό τους χιλιάδες δικαιούχοι επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως αναφέρει ο agrotypos, το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022 αναμένεται να καταβληθούν ενισχύσεις αγρο-περιβαλλοντικών προγραμμάτων (πρόγραμμα μείωσης νιτρορύπανσης, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία).

Στη συνέχεια με βάση τον σχετικό προγραμματισμό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κοντα στις ημέρες Χριστουγέννων, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές της β’ δόσης ενιαίας ενίσχυσης 2022, που περιλαμβάνουν το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης, το πρασίνισμα, συν το μπόνους γεωργών νεαρής ηλικίας.

Επίσης, της εξισωτικής αποζημίωσης, ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε η πληρωμή της β’ δόσης

Στόχος του ΥπΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πληρωμή της β’ δόσης ενιαίας ενίσχυσης 2022 να γίνει πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα από τις 20 έως τις 23 Δεκεμβρίου.

Την πληρωμή της ενιαίας, θα ακολουθήσει εκείνη της εξισωτικής με διαφορά μιας ή περισσότερων ημερών.

Εντός του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα λέει το ΥπΑΑΤ, θα καταβληθούν οι έκτακτες ενισχύσεις λιπασμάτων (60 εκατ. ευρώ) και οι ενισχύσεις για αγορά ζωοτροφών (89 εκατ. ευρώ).

Επί τούτου, σημειώνεται πως την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε στη διαύγεια σχετική απόφαση Στύλιου, η οποία και καθορίζει τα ποσά των ενισχύσεων ανά κλάδο και τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η πληρωμή.