ΣΕΡΡΕΣ

Όμιλος Βλάχων Λαϊλιάς: Παρουσίαση Βιβλίου και Μάθημα Χορού

Την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024, στις 5:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Ομίλου, θα γίνει παρουσίαση του παιδικού βιβλίου, «Τα στιβάνια του παππού» (στιβάνια: Κρητικές παραδοσιακές μπότες).

Το βιβλίο – παραμύθι κυκλοφόρησε με την υποστήριξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. Τα βασικά μηνύματα του παραμυθιού είναι η αξία της διαχρονίας του Ελληνικού Πολιτισμού. Όλα τα ονόματα των ηρώων του παραμυθιού είναι εμπνευσμένα από την ιστορία της Κρήτης. Μέσα από το παραμύθι, την εικόνα και το λόγο, το παιδί έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σπουδαίες προσωπικότητες της Μεγαλονήσου. Ο μικρός Βιτσέντζος, ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού, θα καταλάβει μέσα από τα στιβάνια την αξία του πολιτισμού που εκπροσωπεί και τον ουσιαστικό λόγο που κάθε παιδί θα πρέπει να μαθαίνει να χορεύει και να τραγουδάει, τους σκοπούς και τους χορούς του τόπου του. Η παρουσίαση και η διαδραστική Ομιλία, θα γίνει από τον συγγραφέα του βιβλίου, Γιάννη Μεγαλακάκη.

Την ίδια ημέρα, στον ίδιο χώρο, 7:00 – 9:00 το βράδυ, θα ακολουθήσει Διδασκαλία – Παρουσίαση αντιπροσωπευτικών χορών από την Κρήτη, με τον Γιάννη Μεγαλακάκη, 25 χρόνια μελετητή και ερευνητή της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Μεγαλόνησου.