ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι οκτώ πρώτοι φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες – Που υπάρχουν

Συνολικά οκτώ φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες τοποθετήθηκαν στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία εντάσσονται και οι Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Θεσσαλίας.

  • Στην Π.Ε. Τρικάλων, το σημείο βρίσκεται, στο Μεγαλοχώρι.
  • Στην Π.Ε. Καρδίτσας, τα τρία σημεία αφορούν στον Πρόδρομο, στον Σταυρό και στις Εργατικές Κατοικίες Καρδίτσας.
  • Τα υπόλοιπα σημεία που «σηματοδοτούν την ισότητα» είναι στην Π.Ε. Λάρισας, στον δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών, στην οδό Καρδίτσης στο ύψος των Φυλακών, στη λεωφόρο Καραμανλή στο ύψος του Εμπορικού Κέντρου.
  • Και στην Π.Ε. Μαγνησίας, στα Πλατανίδια.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα, που τοποθετεί γυναικείες φιγούρες σε φωτεινούς σηματοδότες, σε διαβάσεις πεζών, προκειμένου οι κάτοικοί να περνούν με ασφάλεια τον δρόμο μόλις ανάψει η πράσινη γυναικεία φιγούρα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την πρωτοβουλία αυτή, η Δρ Αγλαΐα (Λία) Ρογγανάκη, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας διδάκτωρ Ιατρικής σχολής ΔΠΘ, κάνει λόγο για ένα δύσκολο εγχείρημα.

Επιπλέον, τονίζει πως «η επιτροπή ισότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας αγωνίζεται να απομυθοποιήσει τα στερεότυπα μέσα από τα οποία διαστρεβλώνουμε τον κόσμο και να ξεριζώσει τις αιτίες της έμφυλης βίας».

Πηγή: cnn.gr