ΚΟΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑ

Ο γιατρός -«ήρωας» του SARS προειδοποιεί: Η έλλειψη ανοσίας ίσως οδηγήσει σε δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Προειδοποίηση ότι η Κίνα δεν έχει ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό απηύθυνε ο κορυφαίος σύμβουλος επί του ιού στη χώρα, λέγοντας ότι η έλλειψη ανοσίας αποτελεί σημαντική πηγή ανησυχίας για την «μεγάλη πρόκληση» ενός δεύτερου κύματος.

Ο δρ. Zhong Nanshan, κορυφαίος λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του κρατικού κέντρου αναπνευστικών λοιμώξεων της χώρας, τον τελευταίο καιρό αποτελεί το πλέον αντιπροσωπευτικό πρόσωπο στην Κίνα για τον αγώνα κατά της πανδημίας.

Μιλώντας αποκλειστικά στο CNNi επιβεβαίωσε ότι οι τοπικές Αρχές της Γουχάν, της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων όπου «γεννήθηκε» αυτό που αργότερα έμελλε να εξελιχθεί σε πανδημία, αρχικά απέκρυψαν κρίσιμες πληροφορίες αναφορικά με το μέγεθος του υγειονομικού προβλήματος.

Έχοντας ανακοινώσει περισσότερα από 82.000 κρούσματα και τουλάχιστον 4.633 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας, αναγκάζοντας να επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών της από τα τέλη κιόλας Ιανουαρίου.

Έχοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό περιορίσει πλέον την εξάπλωση του κορωνοϊού, η ζωή στην Κίνα επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα. Οι περιορισμοί έχουν αρθεί σε μεγάλο βαθμό και κάποια σχολεία και εργοστάσια άνοιξαν και πάλι.