Χωρίς κατηγορία

Νοσοκομείο Σερρών: Δημιουργούνται δύο θάλαμοι αρνητικής πίεσης

Δύο θάλαμοι αρνητικής πίεσης δημιουργούνται στο νοσοκομείο Σερρών με δωρεά της FIBRAN. Με το χρηματικό ποσό που δωρίζεται δια της προέδρου της μεγάλης Σερραϊκής εταιρίας παραγωγής μονωτικών υλικών κ. Μαρίας Αναστασιάδου θα ανακαινισθούν και δύο επιπλέον θάλαμοι.

Οι εργασίες σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου κ. Νικόλαο Φαρμάκη, έχουν ήδη ξεκινήσει και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Σερρών δε διέθετε μέχρι σήμερα θάλαμο αρνητικής πίεσης. Οι ανακαινισμένοι χώροι θα χρησιμοποιούνται μόνο εφόσον προκύπτουν έκτακτες περιπτώσεις, όπως ύποπτα κρούσματα covid-19.
Αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο Σερρών λειτουργεί μια κλινική για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού και μία δεύτερη που δέχεται και επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία στην συνέχεια διακομίζονται στα νοσοκομεία αναφοράς για covid-19.
Οι νέοι χώροι θα έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας 12 ασθενών.

Η έναρξη των εργασιών καθυστέρησε καθώς υπήρξε γραφειοκρατικό πρόβλημα στο ζήτημα της απαλλαγής του ΦΠΑ. Το συνολικό ύψος της δωρεάς ανέρχεται σε 147.000 ευρώ.
Η πρόεδρος της FIBRAN διαπνέεται από το όραμα του πατέρα της και ιδρυτή της εταιρίας Δημητρίου Αναστασιάδη, ο οποίος υπήρξε μεγάλος ευεργέτης της περιοχής των Σερρών και ιδιαίτερα της Τερπνής

 

Πηγή: epiloges.tv