Χωρίς κατηγορία

Νομός Σερρών: Αύριο η απόφαση για αλλαγή επιπέδου στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας

Σε νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού στις περιοχές που μέσα σε λίγες ημέρες άλλαξαν άρδην το επιδημιολογικό τους φορτίο, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.
Αύριο, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των ειδικών του υπουργείου Υγείας μαζί με τις αρμόδιες Αρχές και τον υφυπουργό Πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Κατά τη σύσκεψη θα αποφασισθεί η αλλαγή του επιπέδου επικινδυνότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως της Βόρειας Ελλάδος, αφού τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται αλλεπάλληλα κρούσματα, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Ενδεικτικό είναι ότι ο επίκουρος καθηγητής της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε σε τέσσερις από τις περιοχές που έχουν σημάνει «κόκκινο» στις αρχές και πιθανότατα θα ενταχθούν σε άλλο καθεστώς μέτρων, αφού συνεχίζουν να παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα. Μεταξύ αυτών των περιοχών που προβληματίζουν εντόνως τις αρχές είναι η Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα στο κίτρινο επίπεδο, η Κοζάνη (στο κόκκινο), οι Σέρρες (μέχρι σήμερα πράσινη) και η Καστοριά (πορτοκαλί).

Οι ειδικοί που θα συνεδριάσουν αύριο Τετάρτη από κοινού με τους αρμόδιους υπουργούς, αναμένεται να εισηγηθούν τα νέα μέτρα να επιβληθούν στις περιοχές που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων. Η Θεσσαλονίκη που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν σε κίτρινο συναγερμό. Γι αυτό και η κυβέρνηση, αναμένεται να εντάξει την πρωτεύουσα της Μακεδονίας σε πορτοκαλί επίπεδο με νέους αυστηρότερους περιορισμούς.

Αντίστοιχα οι Σέρρες μέχρι πρόσφατα ήταν στο πιο «καθαρό» επίπεδο αφού είναι ενδεικτικό ότι είχε χαρακτηριστεί «πράσινη» από τους αρμόδιους, τώρα θα αλλάξει επίπεδο και θα πάει στο 2.