Χωρίς κατηγορία

Νέος Σκοπός: Μνημόσυνο των εκτελεσθέντων από τα βουλγαρικά στρατεύματα (Φωτο)

«Μνημόσυνο των εκτελεσθέντων από τα βουλγαρικά στρατεύματα Κατοχής στις 3 Οκτωβρίου του 1941 τελέστηκε στο Νέο Σκοπό, χθες 4 Οκτωβρίου 2020, στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 79 χρόνων της θλιβερής επετείου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε πομπή από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου προς τον χώρο της εκτέλεσης, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. Στο Μνημείο των Θυμάτων έγινε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των εκτελεσθέντων, επετειακή ομιλία από τον καθηγητή του Γυμνασίου, κ. Ανδρονίδη Θεολόγο, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Σερρών, κ. Θ. Λεονταρίδης, ο Δήμαρχος του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, κ. Δ. Νότας, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας του Νέου Σκοπού, κ. Χρ. Χαμάλης, και μέλη της, εκπρόσωποι των συλλόγων του Νέου Σκοπού, συγγενείς των θυμάτων.
Κρατάμε τη μνήμη των δεκαοχτώ παλικάρια που εκτελέστηκαν ζωντανή, πιστεύοντας πως οι λαοί πρέπει να ζουν ειρηνικά, αγαπημένοι και αδελφωμένοι.
Αιωνία η μνήμη τους.»

Ορφέας Νέου Σκοπού

 

Πηγή: Σύλλογος Ορφέας Νέου Σκοπού