ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Δημοκρατία: “26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή”

Σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου 2024, συμπληρώνονται 26 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία τιμά τη μνήμη του πολιτικού που επηρέασε την περίοδο της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση:

“Σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Τον ηγέτη που οδήγησε την πατρίδα μας από την ταραγμένη ατραπό της μεταπολίτευσης, στην ισχυρότερη Δημοκρατία της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας μας.

Τον οραματιστή που έκανε πράξη το μεγάλο όνειρο της ισότιμης ένταξης της Ελλάδας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Τον πολιτικό που έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας ισχυρής οικονομίας.

Τον μεταρρυθμιστή που θεμελίωσε ένα σύγχρονο κράτος βασισμένο στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της ισονομίας.

Τον περήφανο Μακεδόνα, που έπραττε πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον

Το αποτύπωμά του στο δημόσιο βίο της χώρας μας ήταν και παραμένει ανεξίτηλο. Όχι γιατί υπήρξε ποτέ τέτοια η πρόθεσή του. Αλλά γιατί ήταν ένας γνήσιος πατριώτης που τον οδηγούσε το αίσθημα ευθύνης για το κοινό καλό, χωρίς ποτέ να υπολογίσει το προσωπικό όφελος ή το πολιτικό κόστος. Χωρίς ποτέ να υποκύψει στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Γι’ αυτό άλλωστε κανείς άλλος πολιτικός δεν συνέδεσε τόσο στενά το όνομά του με την ιστορική πορεία της Ελλάδας, όσο εκείνος.

Το ακέραιο ήθος του, η οξυδέρκειά του και το όραμά του για μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα είναι η παρακαταθήκη που θα μας εμπνέει και θα μας καθοδηγεί πάντοτε. ”