ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης – Κορωνοϊός: Δεν αποκλείονται νέα μέτρα τα Χριστούγεννα

Μεγάλος προβληματισμός για τη μετάλλαξη Ομικρον, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξάνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν νέα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας ακόμα και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πανδημία, ο πρωθυπουργός είπε:

«Αυτά που ξέρουμε είναι μάλλον ανησυχητικά. Η μόνη απάντηση στην Όμικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με την τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων».

Επισήμανε δε πως «υπάρχει έντονη ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον η οποία αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι επιβεβλημένο να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό».

«Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην τρίτη δόση. Οι επιστήμονες μας υποδεικνύουν ότι είναι σε αυτή την φάση είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.