Χωρίς κατηγορία

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η περιουσία των Ελλήνων στα χέρια των τραπεζών»

Σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Αlpha 9,89 και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Δουράκη, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, μεταξύ άλλων δήλωσε :

Για το νέο πτωχευτικό πλαίσιο:

«Η κυβέρνηση στις πλέον δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά συνθήκες προωθεί ρυθμίσεις που θα ρευστοποιήσουν συνολικά την περιουσία χιλιάδων πολιτών. Δεν πρόκειται για Νομοσχέδιο Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως το χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, αλλά για νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη συρρίκνωση της περιουσίας των Ελλήνων και τη συγκέντρωσή τη στα χέρια των τραπεζών και ξένων funds. Η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται. Κανένας δεν θα μείνει αλώβητος από τις συνέπειες που θα έχει αυτό το νομοσχέδιο στο κοινωνικό σύνολο αφού θα επιφέρει φτωχοποίηση και θα εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους στο κοινωνικό περιθώριο τουλάχιστον για τρία χρόνια. Παρά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις, η κυβέρνηση ορίζει ότι κάθε επιπλέον εισόδημα που ξεπερνά το ύψος των εύλογων δαπανών διαβίωσης (611€ για άγαμο άτομο) θα διατίθεται υπέρ των πιστωτών. Κάνει ενοικιαστές τους ιδιοκτήτες στα σπίτια τους  και διαλύει την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα που εκτός από την πρωτόγνωρη ύφεση είναι πλέον αντιμέτωπη και με τον κίνδυνο ρευστοποίησης και απώλειας του συνόλου των κινητών και ακίνητων περιουσιακών της στοιχείων. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε ένα Αρμαγεδδών πτωχεύσεων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών  κινητής και ακίνητης περιουσίας επιχειρήσεων και νοικοκυριών».

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων:

«Η κυβέρνηση ξεπερνά τα όρια των αρμοδιοτήτων της, ερμηνεύοντας αυθαίρετα τις δικαστικές αποφάσεις και περικόπτοντας κατά 2,5 δις περίπου τα χρήματα που οφείλονται στους συνταξιούχους. Επιστρέφει σε αυτούς 1,4 δις από το σύνολο των 3,9 δις ευρώ που προβλέπουν οι δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, κουρεύοντας αυθαίρετα το 60% των αναδρομικών που δικαιούνται. Πέραν όμως αυτών ξεπερνά κάθε προηγούμενο και εκφεύγει των ορίων του Συντάγματος η θέσπιση απαγόρευσης προσφυγής στη δικαιοσύνη των συνταξιούχων που τους οφείλονται πολλά περισσότερα χρήματα με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, από όσα «δέχεται» να τους καταβάλει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να περικόπτει τα ποσά που έχει αποφασίσει η δικαιοσύνη να επιστραφούν στους συνταξιούχους. Πολύ περισσότερο δεν έχει το δικαίωμα να ορίσει ποιοι και πότε μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη επιζητώντας τη δικαίωσή τους και τον απόλυτο σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων.».

Τέλος ειδικά για το Νοσοκομείο Σερρών υποστήριξε ότι:

«Το Νοσοκομείο Σερρών υπολειτουργεί. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης σε κρίσιμους τομείς. Χρειάζεται άμεσα ενίσχυση με αναισθησιολόγους, παθολόγους και καρδιολόγους καθώς και με άλλες ειδικότητες ιατρών. Παρά τις διαμαρτυρίες και τις πιέσεις που ασκούμε στην αρμόδια ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, δεν δίνεται καμία λύση. Ο σερραϊκός λαός έχει ανάγκη από ένα λειτουργικό Νοσοκομείο. Απαιτεί και διεκδικεί τη στελέχωσή του ώστε να μπορεί αυτό να ανταποκριθεί και να επιτελέσει το σκοπό του παρέχοντας αξιόπιστες υγειονομικές υπηρεσίες στο σύνολο των κατοίκων».