ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λέσβος: Πέθανε γυναίκα περιμένοντας ασθενοφόρο

Άλλον έναν νεκρό, αυτή τη φορά στη Λέσβο, φαίνεται ότι θρηνεί η χώρα εξαιτίας της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ μία γυναίκα πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο στην παραλία Γαβαθά.

Η γυναίκα, όπως μεταδίδει το lesvosnews.gr, έχασε τις αισθήσεις ενώ βρισκόταν στην παραλία, κλήθηκε το ασθενοφόρο, αλλά μέχρι να φτάσει από την Καλλονή ήταν ήδη αργά. Παράλληλα, η Κομματική Οργάνωση Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι άλλα δύο επείγοντα περιστατικά στην περιοχή του ΚΥ Αντίσσας χρειάζονταν διακομιδή, αλλά το Κέντρο Υγείας ήταν ακάλυπτο καθώς «δεν επαρκούν οι οδηγοί για να καλυφθούν οι βάρδιες».

Η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ

«Από καιρό επισημαίνουμε την ανάγκη κάλυψης όλων των βαρδιών με μόνιμους, εκπαιδευμένους διασώστες όχι μόνο στα υπάρχοντα σημεία- σταθμούς του ΕΚΑΒ και τα ΚΥ αλλά και δημιουργία ή και επαναλειτουργία των Κέντρων εφημέρευσης με νοσηλευτές, γιατρούς, διασώστες σε απομακρυσμένα σημεία όπως Ερεσό, Μόλυβο, Μανταμάδο (μέχρι τη λειτουργία του ΚΥ).
Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που είναι συνέχεια της πολιτικής που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζητήματα υγείας του λαού μας σαν κόστος όφελος. Είναι επικίνδυνοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, που προσπαθεί με μπαλώματα από στρατό και πυροσβεστική να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για επείγουσα διακομιδή των ασθενών. Απαιτούμε άμεση κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμους, εκπαιδευμένους διασώστες, νοσηλευτές, και γιατρούς. Δεν θα ανεχτούμε άλλο θάνατο. Εμείς επιλέγουμε τη ζωή και για αυτή θα παλέψουμε μέσα από τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα. Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι μπροστά σε αυτό τον αγώνα».