ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λάρισα: Το πάρτι που κατέληξε σε βιασμό

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, κάθισε ένας 21χρονος, έπειτα από την καταγγελία της συνομήλικης πρώην φίλης του ότι τη βίασε σε πάρτι ενηλικίωσης 18χρονων τότε συμμαθητών.

Σύμφωνα και με βούλευμα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, περισσότερα από είκοσι παιδιά βρέθηκαν στην πατρική οικία συμμαθητή τους σε θεσσαλική πόλη στις 11 Δεκεμβρίου του 2021, όπου διοργανωνόταν πάρτι με αφορμή την ενηλικίωση του παιδιού που τα είχε καλέσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», τα 18χρονα τότε παιδιά διασκέδαζαν «χορεύοντας και καταναλώνοντας αλκοόλ», με το πάρτι να προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις, όταν κατηγορούμενος και παθούσα βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο.

«Του έλεγα ξανά και ξανά πως ζαλίζομαι» κατέθεσε η παθούσα, περιγράφοντας όσα έζησε εκείνο το βράδυ από τον πρώην φίλο της, με τον οποίο είχε συνευρεθεί ερωτικά και άλλες φορές το προηγούμενο διάστημα, χωρίς όμως να διατηρήσουν σχέση στην πορεία.

Η κοπέλα πήγε στο μπάνιο σε άθλια κατάσταση, ανέφερε στις φίλες της τι είχε γίνει και στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

«Ότι έγινε κάτι μεταξύ μας δεν σημαίνει ότι θα γινόταν κάθε φορά», τόνισε η 21χρονη σήμερα κοπέλα, περιγράφοντας πως ο πρώην φίλος της την εξανάγκασε σε σεξουαλική συνεύρεση, παρότι η ίδια προσπάθησε να αντισταθεί.

Παρόλο που «εγώ συνέχισα να του λέω ότι δεν θέλω και ότι “με πονάς”», εκείνος «προέβη χωρίς τη θέληση και τη συναίνεση αυτής σε ολοκληρωμένη και κατά φύση σεξουαλική πράξη» υπογραμμίζεται στο βούλευμα, στο οποίο γίνεται αναλυτική περιγραφή όσων συνέβησαν, τα οποία περιέγραψε με σαφήνεια και η παθούσα, καταθέτοντας στο ΜΟΔ Λάρισας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Με την έναρξη της δίκης, ο συνήγορος του κατηγορουμένου αποσαφήνισε πως ο 21χρονος αποδέχεται πως υπήρξε ερωτική συνεύρεση με την πρώην φίλη του, αλλά αρνείται την κατηγορία του βιασμού. Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν συμμαθητές που βρίσκονταν στο ίδιο πάρτι.

Πηγή: parapolitika.gr