ΕΛΛΑΔΑ

Lamborghini Aventador: Ποιος γνωστός καλλιτέχνης την αγόρασε

Πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκε στην αντιπροσωπεία της Lamborghini στην Ελλάδα (Trident Cars) μία συλλεκτική Aventador με την κωδική ονομασία Ultimae. Η συγκεκριμένη δεν είναι μία απλή Aventador καθώς θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Οι συνολικά 600 που θα περάσουν τη γραμμή παραγωγής θα διαχωριστούν σε 350 coupe και 250 cabrio και θα έχουν ένα χαρακτηριστικό που την καθιστά μοναδική.

Η Aventador Ultimae όπως λέει και η ονομασίας τη είναι η τελευταία δωδεκακύλινδρη Lamborghini καθώς μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής της, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα υβριδικά συστήματα μετάδοσης. Από πλευράς χαρακτηριστικών το V12 μηχανικό σύνολο των 6.5 λίτρων αποδίδει 780 ίππους, παράγει 720Nm ροπή και προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 355 χλμ./ώρα. Η μετάδοση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς οι οποίοι έχουν εντυπωσιακές διαστάσεις ,255/30 -20 εμπρός και 355/25-21 πίσω.

Η συγκεκριμένη που πουλήθηκε στην Ελλάδα είναι η πρώτη Ultimae που παραδόθηκε σε Έλληνα. Έχει ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας και η τιμή της προ φόρων κυμαίνεται κοντά στα 400.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μοντέλο το οποίο απέκτησε ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας πιανίστας του κλασικού ρεπερτορίου, Δημήτρης Σγούρος.
Πηγή: newsauto.gr