ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει» – Τριήμερο εθνικό πένθος

Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη κήρυξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από αναβολή της την Τρίτη, εξαιτίας της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού.

Και τόνισε: «Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, ‘όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός’. Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές. Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει.

Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.

Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος».

Σχετικές ειδήσεις

Κορωνοϊός: 1.358 τα νέα κρούσματα – 333 διασωληνωμένοι και 30 θάνατοι

Serres24

Σέρρες: Έναρξη των τμημάτων Γυμναστικής Ενηλίκων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. – Στις 15 Ιουνίου για τη Σχολή Μπαλέτου

stydio3

Σέρρες κορωνοϊός: 270 Rapid Tests στο Παπαλουκά – Πόσα τα θετικά

Serres24

Σχολιάστε