Χωρίς κατηγορία

Κρούσματα κορωνοϊού στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μια εργαζόμενη και τρεις ανήλικοι είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα στο σπίτι του ιδρύματος στο Μοσχάτο.
Μιλώντας στο GRTimes, o πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε πως ήδη από τη Κυριακή είχε ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο σπίτι. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 17χρονος ανέβασε πυρετό και άμεσα απομονώθηκε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα εμφάνισε συμπτώματα και μια εργαζόμενη.

Παρά την ειδοποίηση στον ΕΟΔΥ από το ίδρυμα, το κλιμάκιο πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο σε 17 άτομα την Τετάρτη, με αποτέλεσμα σήμερα να ενημερωθούν ότι ακόμα δύο παιδιά είναι θετικά στον κορωνοϊό.

Προσθέτει δε: «Έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες ιχνηλάτησης. Δεν θέλουμε να στιγματιστεί το σπίτι αλλά είναι αναγκαίο ο κόσμος να γνωρίζει ώστε να είμαστε ασφαλείς. Δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε τις πρακτικές άλλων φορέων και ιδρυμάτων οι οποίοι ενώ έχουν τεθεί σε καραντίνα, δεν ενημερώνουν με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον ιό».