ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κώστας Καραμανλής: “Ένα σύγχρονο σύστημα άρδευσης γίνεται πραγματικότητα”

Ένα αίτημα ετών σήμερα γίνεται πράξη, με την παράδοση προς χρήση του σύγχρονου συστήματος που αναβαθμίζει αποφασιστικά το αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ Δήμητρας και Ψυχικού-Πεθελινου ανέφερε ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψη του στο ΤΟΕΒ Ψυχικού.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Ένα αίτημα ετών σήμερα γίνεται πράξη, με την παράδοση προς χρήση του σύγχρονου συστήματος που αναβαθμίζει αποφασιστικά το αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ Δήμητρας και Ψυχικού-Πεθελινού.

Πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο προστασίας και θωράκισης του αγροτικού μας κεφαλαίου από την κλιματική αλλαγή, με προϋπολογισμό 2,13 εκατομμύρια ευρώ και κονδύλια που εξασφαλίστηκαν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατά την προηγούμενη κυβερνητική θητεία.

Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων που υλοποιούμε τα τελευταία 5 χρόνια, με τους συνολικούς πόρους που έχουν επενδυθεί να υπερβαίνουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Έργα όπως αυτά στη γέφυρα Τσέλιου, το «μαύρο κανάλι» στον Δήμο Νέας Ζίχνης, ο καθαρισμός ρεμάτων στους Δήμους Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παπά και Σιντικής αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Αγγίτη και κατά μήκος του Στρυμόνα και του αναχώματος της Κερκίνης , είναι μερικά μόνο απ’ όσα έχουν ως τώρα ολοκληρωθεί ή υλοποιούνται.

Πλέον η πρόληψη των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα αποτελεί το κύριο ζητούμενο με βάση τα νέα κλιματικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και στη χώρα μας και τα έργα αυτά στοχεύουν ακριβώς σε αυτό.

Οι δεσμεύσεις μας λοιπόν υλοποιούνται στο ακέραιο, με σχέδιο, με αποτελεσματικότητα και με έργα που γίνονται απόκτημα για το Νομό μας.»