ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Σταματούν οι εμβολιασμοί με Johnson και Johnson στην ενδοχώρα

Σταματούν από την Πέμπτη 20 Μαΐου οι εμβολιασμοί στην ενδοχώρα με το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της εταιρείας Johnson & Johnson -τουλάχιστον προς το παρόν-, προκειμένου να υλοποιηθεί η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία». Για το επόμενο χρονικό διάστημα εμβολιασμοί με Johnson & Johnson θα πραγματοποιούνται μόνο στα νησιά, προκειμένου να φτάσουμε το συντομότερο δυνατόν στο πολυπόθητο «τείχος ανοσίας» και να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού στη νησιωτική χώρα από τους τουρίστες.

Μέχρι και την Τετάρτη οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson θα υλοποιούνται κανονικά, ενώ σημειώνεται πως από την Πέμπτη 19 Μαΐου δεν υπάρχουν άλλα ραντεβού με το συγκεκριμένο εμβόλιο, επομένως κανένας δεν θα πρέπει να αλλάξει το ραντεβού του. Εάν όταν ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στα νησιά έχουν περισσέψει δόσεις εμβολίων της Johnson & Johnson τότε θα επιστρέψουν στην ενδοχώρα για να συνεχιστούν κανονικά εμβολιασμοί. Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, έχει σημειώσει:

«Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000 δόσεις. Η εταιρεία θα παραδώσει 152.000 εντός του Μαΐου και μετακύλησε 67.000 δόσεις στις 2 Ιουνίου αντί το τέλος Μαΐου και περιμένουμε να επιβεβαιώσεις τις παραδόσεις του Ιουνίου». Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί η εταιρεία, μέσα στον Ιούνιο θα παραδοθούν περίπου 960.000 δόσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σχετικές ειδήσεις

Κορωνοϊός: 17.447 τα νέα κρούσματα – 78 θάνατοι και 686 διασωληνωμένοι

Serres24

Κερδύλλια – Ασπροβάλτα: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Serres24

Σέρρες: Προσλήψεις υδρονομέων στο Δήμο Σιντικής

stydio3