Χωρίς κατηγορία

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα αποφασίζει η κυβέρνηση

Συνεδρίαση προκειμένου να εισηγηθούν στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης, η επιτροπή λοιμωξιολόγων.
Υπενθυμίζεται πως η σύσκεψή τους ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη ωστόσο η ανακοίνωση του αρνητικού ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων του φονικού ιού από τον ΕΟΔΥ έθεσε την επιτροπή σε κόκκινο συναγερμό.

Όπως μεταδίδει το «Έθνος», τα πιθανότερα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν – το αργότερο μέχρι την προσεχή Παρασκευή, είναι τα εξής:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα γίνει είτε από τις 21:00 είτε από τις 22:00 και θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αποφασιστεί να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές που είναι σε lockdown.

-Ευπαθείς ομάδες: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών και γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν μια σειρά μέτρων, όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμεί για την ώρα η κυβέρνηση.

-Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα: Άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown σε αυτές τις περιοχές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν φαίνεται να έρχεται για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 ο νομός, πράγμα που θα έχει πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις.