ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός: Και σήμερα αναμένονται πολλά κρούσματα – Δεν μπαίνουμε σε lockdown επιμένει η κυβέρνηση

Υψηλές θα είναι οι… πτήσεις στα κρούσματα του κορωνοϊού και σήμερα, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει πάνω από 7.500 το απόγευμα της Πέμπτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν ανακοινωθεί στη χώρα μας 47.716 μολύνσεις. Παράλληλα πριν μία εβδομάδα στις ΜΕΘ νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι 556 ασθενείς και ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσε 43 νέους θανάτους, ενώ χθες οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 612 και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 93 νέους θανάτους.

Τη στιγμή που η… μισή Ευρώπη μπαίνει ξανά ή είναι ένα βήμα πριν από το lockdown, στο Μέγαρο Μαξίμου «ξορκίζουν» το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και απάντησε για το αν εξετάζεται το lockdown από την κυβέρνηση.

«Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για το πώς κινούνται οι μη εμβολιασμένοι έχουμε συγκεκριμένες συστάσεις εκεί που παρατηρείται συνωστισμός. Εντείνουμε την προσπάθεια για ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και τη στήριξη του ΕΣΥ χωρίς να έχουμε στον ορίζοντα το lockdown», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.