ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Έρχεται η μετάλλαξη Δέλτα Plus – Προστατεύει το εμβόλιο;

Τα εμβόλια καλύπτουν και την Δέλτα Plus μετάλλαξη, επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αργύρης Τζουβελέκης, αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας στο νοσοκομείο Πατρών, αναφερόμενος στη μετάλλαξη που ήδη εμφανίζεται στη Βρετανία και έχει φέρει αυτή την πολύ μεγάλη διασπορά κρουσμάτων.

“Ακόμη μελετάται. Είναι μια μικρή παραλλαγή της Δέλτα μετάλλαξης, δεν ξέρουμε εάν έχει μεγαλύτερη λοιμογόνο δράση ή μεταδοτικότητα” σημείωσε. “Τα εμβόλια καλύπτουν τη Δέλτα μετάλλαξη άρα καλύπτουν και τις μικρές παραλλαγές της”, διευκρίνισε.

“Μιλάμε για την πανδημία των ανεμβολίαστων” υπογράμμισε. “Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Με μία εμβολιαστική κάλυψη στο 58% και με τους νέους κάτω των 30 ετών να είναι ανεμβολίαστοι δύο στους τρεις” η διασπορά του κορωνοϊού θα είναι μεγάλη. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας” προειδοποίησε.

“Ο κόσμος θα πρέπει να εισακούσει την επιστημονική γνώση και να εμβολιαστεί. Έχουμε απευαισθητοποιηθεί απέναντι στο θάνατο. Χάνουμε 40 άτομα καθημερινά από την Covid-19 και συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας σαν να μην συμβαίνει τίποτε” ανέφερε.

“Πρέπει να εμβολιαστούν και οι έφηβοι άνω των 12 ετών γιατί και αυτοί αποτελούν αλυσίδα στη διάδοση του κορωνοϊού” τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ