ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλείνουν τα σύνορα της Ελλάδας για μετανάστες από το Αφγανιστάν

Τα σύνορα της Ελλάδας θα είναι κλειστά για πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που έχει πλέον πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν, ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές, στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγες μέρες μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, ο πρωθυπουργός τόνισε -και υπήρξε συναντίληψη με την τουρκική πλευρά – ότι πρέπει να στηριχθούν κράτη που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν ώστε να φιλοξενήσουν όσους θέλουν να μεταναστεύσουν από τη χώρα, για να παραμείνουν σε μικρή απόσταση από τις εστίες τους.

Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν καταστήσει σαφές ότι οι δύο χώρες δεν θα γίνουν αποθήκες μεταναστών. Ειδικά η Ελλάδα έχει αναλάβει αρκετά μεγάλο βάρος ως εξωτερικό σύνορο της Ε.Ε. και η φιλοσοφία της σημερινής κυβέρνησης όσον αφορά την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, καθώς και το νομικό υπόβαθρο για τη διαχείριση αιτημάτων ασύλου είναι σαφώς διαφορετικά σε σχέση με την περίοδο 2015-16.

 

Σχετικές ειδήσεις

Καταδίωξη στο Πέραμα: Όλοι ελεύθεροι, αστυνομικοί και Ρομά

Serres24

ΣΕΡΡΕΣ Κορωνοϊός: Πόσα τα κρούσματα σήμερα – Όλες οι περιοχές της χώρας

Serres24

ΣΕΡΡΕΣ Κορωνοϊός: Πτώση σήμερα στα κρούσματα – Η κατανομή σε όλη τη χώρα

Serres24