Χωρίς κατηγορία

Κλείνει η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής

Λουκέτο μπαίνει στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, η οποία ήταν συνυφασμένη με την ιστορία της εγκληματικής οργάνωσης. Την ανακοίνωση για το κλείσιμο της εφημερίδας έκανε ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της οργάνωσης.

Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ιδρύθηκε ως κόμμα τον Ιανουάριο του 1993 και στις 10 του ίδιου μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της ομώνυμης εφημερίδας. Το τελευταίο φύλλο κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου 2020, την ημέρα που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε το κόμμα ως εγκληματική οργάνωση.

Το τέλος της εφημερίδας ανακοίνωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που καταδικάστηκε σε 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν ένας από τους βασικούς αρθρογράφους της εφημερίδας.

«Έγραφα πάντοτε πέντε με έξι, μικρά και μεγάλα, κείμενα στην εφημερίδα και πάντοτε το άρθρο της τελευταίας σελίδος, που έδινε την Γραμμή. Σύνολο άρθρων με μέτριους υπολογισμούς περισσότερα από 5.000!» γράφει στο κείμενο στο οποίο ανακοινώνει το κλείσιμο της εφημερίδας, «για λόγους εύκολα κατανοητούς», αναφέρει στο άρθρο του.