Χωρίς κατηγορία

ΚΚΕ Σερρών για κορωνοϊό: «Kανένας τοπικός παράγοντας δεν έβλεπε πως λειτουργούσαν συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης»

Δελτίο τύπου εξέδωσε η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ Σερρών, σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις Σέρρες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Μέσα από την τοποθέτηση του Δημάρχου Σερρών ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται ΚΑΙ στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα φανερώνεται ο πανικός μη τυχόν και συνειδητοποιήσει ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενος, ο κάθε σπουδαστής, μαθητής την ανάγκη για συλλογική δράση.

Ένα μήνα τώρα κανένας τοπικός παράγοντας, δεν έβλεπε τον συνωστισμό και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης; Γινόταν μήπως τεστ σε χώρους εργασίας; Θωράκισαν τις δομές υγείας; Τίποτα δεν έγινε.

Ας μην ξεχνάμε, τους μαθητές που όταν διεκδίκησαν το αυτονόητο (τμήματα έως 15 άτομα, προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, καθαριστριών) τα όργανα της τάξης παρενέβησαν απαγορεύοντας τους να διαμαρτυρηθούν. Τις δικές τους ευθύνες, Τοπική Διοίκηση και κυβέρνηση δεν τις θέλουν να τις αποκρύψουν και τονίζουν μόνο την «ατομική ευθύνη του καθενός». Ας το καταλάβει καλά ο κ. Δήμαρχος «σιγή νεκροταφείου στις διεκδικήσεις δε πρόκειται να γίνει».

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι, το κράτος και οι λειψές δομές του θα ξεσκεπάζονται και θα ξεμπροστιάζονται από τις κινητοποιήσεις και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις. Και όσο για τα μέτρα προστασίας σε όλες τις κινητοποιήσεις διεκδίκησης λαμβάνονται όλα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.»