ΚΟΣΜΟΣ

Κατέρρευσαν φράγματα στο Μίσιγκαν (βίντεο)

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ όπου φράγματα κατέρρευσαν και οι αρχές καλούν κατοίκους να εγκαταλείψουν άρον- άρον τα σπίτια τους.
Οι αρχές της κομητείας Μίντλαντ στα βορειοανατολικά της πολιτεία ανακοίνωσαν χτες, Τρίτη, ότι δύο φράγματα κατέρρευσαν εξαιτίας θύελλας και σφοδρών βροχοπτώσεων στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες και προέτρεψαν τους κατοίκους γύρω από αυτά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αμέσως.

«Το φράγμα Ίντενβιλ και το φράγμα Σάνφορντ κατέρρευσαν. Οι κάτοικοι της Ίντενβιλ και της Σάνφορντ πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως» από τις εστίες τους, αναφέρει ανακοίνωση των αρχών της κομητείας.

Στην πολιτεία Μίσιγκαν σημειώνονταν τις τελευταίες ημέρες σφοδρές βροχοπτώσεις, γεγονός που προκάλεσε έντονους φόβους πως φράγματα θα κατέρρεαν, ενώ πυροδότησε πολλές προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλη την πολιτεία.

Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο υψόμετρο και όσο πιο μακριά γίνεται από τον ποταμό Τιταμπαουάσι.

Σύμφωνα με την αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (National Weather Service, NWS), οι ποταμοί Τιταμπαουάσι, στην κομητεία Μίντλαντ, και Ράιφλ, κοντά στο Στέρλινγκ, μπορεί να προκαλέσουν εκτεταμένες πλημμύρες.

Η NWS εξέδωσε επίσης έκτακτο δελτίο προειδοποιώντας για τον κίνδυνο πλημμυρών στις περιοχές όπου προβλέπεται να καταλήξουν νερά από τα φράγματα που κατέρρευσαν.

πηγή: .grtimes.gr