ΕΛΛΑΔΑ

Κατερινόπουλος: Ποιο είναι το νέο “ίνδαλμα” του Τουίτερ

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είναι ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας τις τοποθετήσεις του οποίου περιμένουν οι περισσότεροι έπειτα από κάθε έγκλημα που συγκλονίζει την Ελλάδα.

Ποιος είναι όμως πραγματικά ο πρώην Αστυνομικός.

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου του 1957 στο Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας από αγροτική οικογένεια, τελείωσε το σχολείο εκεί και έπειτα το Μεικτό Οικονομικό Γυμνάσιο στο Αγρίνιο. Το 1976 κατετάγη στην Αστυνομία και σπούδασε στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο θάνατος του γιου του Νώντα
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος ζει μόνιμα στην Αθήνα, έχει κάνει έναν γάμο από τον οποίο απέκτησε δύο γιους, τον Αντώνη και τον Νώντα, χάνοντας όμως τραγικά τον τελευταίο το 2017.

Για τον αιφνίδιο θάνατο του γιού του Νώντα, έγραφε στο Facebook του στις 3 Μαρτίου του 2017: «Ο Άγγελος μου έφυγε, με ξεγέλασε. Σίγουρα όμως δεν ήθελε να με στενοχωρήσει. Έτσι αποφάσισε ο Θεός. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τη συμπαράσταση σας. Ας είμαι ο τελευταίος πατέρας που χάνει το παλικάρι του. Έμενα μου έφερε τον Χειμώνα. Ας είναι…θα το αντέξω για τον Αντώνη μου. Σας ευχαριστώ όλες και όλους».

Η εκπαίδευσή του σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος ο οποίος ήταν από τους πρώτους και ελάχιστους που υποπτεύθηκαν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ήταν και από εκείνους που «είδαν» εγκληματική ενέργεια στην περίπτωση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Οι χρήστες των social media τον έχουν αποθεώσει για τη διορατικότητά του αυτή και περιμένουν τις τοποθετήσεις του πάντα με αγωνία. Ο Θανάσης Κατερινόπουλος δεν έχει βέβαια κάποιο… κληρονομικό χάρισμα, αλλά μια άρτια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα από το 1996 έως το 1999 παρακολούθησε σεμινάρια σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Το 2000 εκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία του FBI στις ΗΠΑ σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και σοβαρών υποθέσεων. Το 2001 έκανε μεταπτυχιακό στο τμήμα Επιμόρφωσης Αξιωματικών Αστυνομίας. Μεταξύ 2002 και 2003 απέκτησε την ειδικότητα του διαπραγματευτή για την οποία εκπαιδεύτηκε σε τμήμα του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα.

Το 2004 εξειδικεύτηκε πάνω στο αντικείμενο του διαπραγματευτή από την Ακαδημία της New Scotland Yard. Υπηρέτησε σε μάχιμες αστυνομικές υπηρεσίες στην Αττική μέχρι το 1994 και από το 1994 έως το 2007 υπηρέτησε στην Αντριτρομοκρατική Υπηρεσία. Συμμετείχε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ και τιμήθηκε με τη διάκριση του Χρυσού Σταυρού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπήρξε καθηγητής στις Σχολές Αστυνομίας και τη Σχολή Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Συνδικαλιστής και υποψήφιος βουλευτής
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος όμως ήταν ιδιαίτερα ενεργός και πολιτικά. Ιδρυτικό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος εντός της Αστυνομίας και από το 2001 έως το 2007 Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Διώχθηκε μάλιστα για τη συνδικαλιστική του δράση υπερασπιζόμενος δικαιώματα των συναδέλφων του και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος παραίτησής του από το Σώμα.

Μέλος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας το 2007 και το 2009, ενώ για κάποιους μήνες το 2011 υπήρξε σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης σε θέματα Ασφάλειας Δικαστηρίων και Σωφρονιστικών Καταστημάτων. Μέλος του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Ομάδας Προστασίας του Πολίτη.

Το 2015 ακολουθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στην αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ και εντάσσεται στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Επιστρέφει στο ΚΙΝΑΛ του οποίου γίνεται μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και με τη δημοφιλία που έχει πλέον δεν είναι καθόλου απίθανο όχι μόνο να τον δούμε ξανά υποψήφιο αλλά αυτή τη φορά να καταφέρνει να εκλεγεί κιόλας.

Πηγή: dikaiologitika.gr