Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον πρώην τηλεπαρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δημοσιοποίηση μέσω διαδικτύου υλικού που απεικονίζει προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου.
Η υπόθεση είχε αρχικά χαρακτηριστεί ως κακούργημα, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή της σε πλημμέλημα, κρίνοντας ότι η πράξη δεν τελέστηκε με σκοπό τη βλάβη της παθούσας.
Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ η επιβληθείσα ποινή ανεστάλη για χρονικό διάστημα τριών ετών. Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με βασική μάρτυρα την παθούσα, ενώ ο Στάθης Παναγιωτόπουλος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιους δικηγόρους.
Ο πρώην τηλεπαρουσιαστής παραπέμφθηκε για την κατ’ εξακολούθηση χρήση και μετάδοση, σε τρίτους που δεν είχαν δικαίωμα πρόσβασης, αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου, πράξη η οποία διώκεται κατά τον νόμο όταν τελείται με σκοπό τη βλάβη άλλου.
Μέσω των συνηγόρων του, παραδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη από την παθούσα, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να τη βλάψει ούτε να αποκομίσει κάποιο οικονομικό όφελος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 61χρονου εκκρεμούν ακόμη δύο δικογραφίες για παρόμοιες πράξεις, οι οποίες αναμένεται να εκδικαστούν το επόμενο διάστημα.